8 Kasım 2021 Pazartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram margarin veya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • Un

Elma dolgusu için;

  • 6 tane elma
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 kabuk tarçın
  • 1/2 (yarım) limon

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç dolgusunu yapalım. Elmaları soyup iç cekirdeklerinden arındıralım.
  • İri iri doğrayıp 2 su bardağı su olan tencereye koyup ocakta kaynatalım.
  • İyice yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Tel süzgeçten geçirelim ve tencereye tekrar alalım.
  • Şekeri ve kabuk tarçın ekleyip suyunu sekip koyulaşana kadar pişirelim.
  • Arada karıştırmayı unutmayalım.
  • Koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Lütfen çok katılaşmasını beklemeyin. Çünkü soğuma aşamasında da koyulaşma devam edecektir.
  • Hamuru için; Margarini oda ısısında yumuşak bir hal alana kadar bekleyelim.
  • İçine şekeri koyup iyice karıştıralım.
  • Yoğurt yumurta ekleyip karıştıralım.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Tezgaha az un serpelim ve hamurun üzerine yağlı kağıt kapatarak merdane yardımı ile açalım.
  • Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar yapalım.
  • Soğuyan elmalı dolgudan alıp hamurların içine koyalım ve ikiye kapatalım.Kenarlarına bastırmaya gerek yok.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • 180 derecede üzenleri hafif kızarmaya başlayınca alalım.
  • Üzerine soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
  • Afiyet ve şifa ile kalın 🍃💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder