Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram margarin veya tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kabartma tozu ve vanilya
- Un
Elma dolgusu için;
- 6 tane elma
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 kabuk tarçın
- 1/2 (yarım) limon
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce iç dolgusunu yapalım. Elmaları soyup iç cekirdeklerinden arındıralım.
- İri iri doğrayıp 2 su bardağı su olan tencereye koyup ocakta kaynatalım.
- İyice yumuşayınca ocaktan alalım.
- Tel süzgeçten geçirelim ve tencereye tekrar alalım.
- Şekeri ve kabuk tarçın ekleyip suyunu sekip koyulaşana kadar pişirelim.
- Arada karıştırmayı unutmayalım.
- Koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Lütfen çok katılaşmasını beklemeyin. Çünkü soğuma aşamasında da koyulaşma devam edecektir.
- Hamuru için; Margarini oda ısısında yumuşak bir hal alana kadar bekleyelim.
- İçine şekeri koyup iyice karıştıralım.
- Yoğurt yumurta ekleyip karıştıralım.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Tezgaha az un serpelim ve hamurun üzerine yağlı kağıt kapatarak merdane yardımı ile açalım.
- Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar yapalım.
- Soğuyan elmalı dolgudan alıp hamurların içine koyalım ve ikiye kapatalım.Kenarlarına bastırmaya gerek yok.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 180 derecede üzenleri hafif kızarmaya başlayınca alalım.
- Üzerine soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet ve şifa ile kalın 🍃💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder