Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
Marine sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kg tavuk kanat
Patatesler için;
- 5 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
- Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
- Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
- Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
- Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
- Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder