8 Kasım 2021 Pazartesi

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi

 

Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Marine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kg tavuk kanat

Patatesler için;

  • 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Tavuk Kanat (Mangal Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.
  • Ardından güzelce elimizle karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.
  • Patatesleri de soyup dilimledikten sonra bir kap içerisine alalım.
  • Tuzlayıp yağlayarak karıştıralım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Afiyet olsun☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder