Fasulye Diblesi Tarifi

 

Fasulye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg fasulye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Pulbiber 

    Fasulye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri ayıklayıp görseldeki gibi küçük küçük kesiyoruz.
  • Daha sonra yağda soğanları kavurup salçaları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz pişiriyoruz ve fasulyeleri ekleyip iyice salçayı yedirerek karıştırıyoruz, pirinçleri ekliyoruz.
  • Tuz ve pulbiberi kendi damak zevkinize göre ekliyoruz.
  • Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Yoğurtla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder