3 Kasım 2021 Çarşamba

Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi

 

Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi kurutulmuş yeşil fasulye
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıcak su

    Fasulye Kurusu Kavurması (Yufka Banıp Yemelik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi yıkayalım tencereye alalım.
  • Üzerine sıcak su ilave edip 30 dk haşlayalım.
  • Haşlanan fasulyeyi süzelim.
  • Tencereye zeytinyağını ince doğranmış soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Üzerine salçaları ekleyip karıştırarak kavuralım.
  • Fasulyeyi ekleyelim birkaç dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine 1. 5 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  • Baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
  • Kapağını kapatalım ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder