Fırında Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- Yarım çay bardağı pirinç (basmati pirinç kullandım)
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 5 yemek kaşığı tam buğday unu(normal un da olabilir)
Fırında Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede kaynamakta olan suyun içerisine pirinçleri koyup haşlayalım.
- Suyunu süzüp bir kenara alalım.
- Maydanozları küçük küçük doğrayalım, soğanı rendeleyelim. Şimdi hepsini birleştirme vakti.
- Derin bir kabın içine alalım rondodan geçirdiğimiz karnabaharı pirinçleri ekleyelim.
- İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, sıvı yağ, tuz, baharatlar ve un ilave edip güzelce karıştıralım.
- Bu harcı yarım saat kadar dinlendirelim.
- Sonra elimizle şekil verip yağlı kağıt üzerine dizelim.
- 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim sıcak servis yapabiliriz, yanında sarımsaklı yoğurtla afiyet olsun💫.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder