2 Kasım 2021 Salı

Pratik Pırasa Yemeği Tarifi

 

Pratik Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet pırasa (büyük)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • İsteğe göre tuz
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 tablet knorr bulyon 

    Pratik Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pırasalarımızı güzelce yıkayalım ve ayıklayalım.
  • Daha sonra güzelce doğrayalım ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde.
  • Daha sonra avuçlarımızı istediğimiz boyutta doğrayalım.
  • İster yuvarlak yuvarlak ister küp küp.
  • Daha sonra tencereye yağımızı alalım.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyelim .
  • Bir dakika daha kavurup üzerine doğramış olduğumuz pırasaları ekleyelim.
  • 2-3 dakika da bu şekilde kavuralım ve daha sonra üzerine suyunu, baharatlarını tuzunu ve knorunu ekleyip kaynamaya bırakalım piştikten sonra altını kapatıp servis edelim.
  • Not: içerisine bir yemek kaşığı limon eklerseniz daha lezzetli olur.

    Dilerseniz pırasalar ve havuç biraz yumuşadıktan sonra pirinçini ekleyebilirsiniz.

    Çok sulu istiyorsanız suyunu ölçüden bir iki bardak fazla koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder