Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 2 adet L yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 60 gram tereyağı
Şerbeti için
- 1 kilo şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbetimiz için gerekli tüm malzemeyi tenceremize alıp 15-20 dakika kaynatalım ve buzdolabında soğutalım.
- Tulumba tatlımızdaki en önemli kural şerbeti bal gibi ve koyu mutlaka şerbet soğuk olmalı.
- Suyumuzu tenceremize alalım ve içine tereyağını atıp eritelim
- Eriyen yağlı suyumuza unumuzu katıp iyice kaşıkla karıştırarak kavuralım.
- Yaklaşık 5-10 dakika hiç durmadan karıştırarak kavurma işlemine devam edelim.
- Sonra iyice kıvama gelen hamurumuzu soğuması için bir tabağa alalım.
- Soğuyan hamurumuzu yoğurma kabımızın içine alalım ve içine yumurtalar hariç geri kalan tüm malzemeyi katıp yoğuralım.
- Sonra yumurtanın birini katalım ve iyice yoğuralım.
- Son olarak da ikinci yumurtayı katalım ve yine yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu sıkma torbasına dolduralım.
- Bir tavaya sıvı yağımızı dökelim.
- Tavadaki yağ soğuk iken tulumbalarımızı torbasından sıkıp makas ile kesip soğuk yağa atalım
- Tüm işlem bittikten sonra ocağımızın altını yakalım ve yağın iyice kızmasını bekleyelim.
- Yağ iyice kızıp tulumbalar canlanmaya başlayınca ocağın ayarını biraz azaltıp orta ayarda tulumbalarımız pişene kadar devamlı tavayı sallayarak veya kepçeyle karıştırarak kızartalım.
- Tulumbalarımızı kevgir yardımı ile alıp yağı iyice sızdırıp soğuk şerbetin içine dökelim.
- En fazla bir dakika şerbette bekletip tulumbalarımızı servis edeceğimiz tabağımıza alıp servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder