3 Kasım 2021 Çarşamba

Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet L yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 60 gram tereyağı

Şerbeti için

  • 1 kilo şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbetimiz için gerekli tüm malzemeyi tenceremize alıp 15-20 dakika kaynatalım ve buzdolabında soğutalım.
  • Tulumba tatlımızdaki en önemli kural şerbeti bal gibi ve koyu mutlaka şerbet soğuk olmalı.
  • Suyumuzu tenceremize alalım ve içine tereyağını atıp eritelim
  • Eriyen yağlı suyumuza unumuzu katıp iyice kaşıkla karıştırarak kavuralım.
  • Yaklaşık 5-10 dakika hiç durmadan karıştırarak kavurma işlemine devam edelim.
  • Sonra iyice kıvama gelen hamurumuzu soğuması için bir tabağa alalım.
  • Soğuyan hamurumuzu yoğurma kabımızın içine alalım ve içine yumurtalar hariç geri kalan tüm malzemeyi katıp yoğuralım.
  • Sonra yumurtanın birini katalım ve iyice yoğuralım.
  • Son olarak da ikinci yumurtayı katalım ve yine yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurumuzu sıkma torbasına dolduralım.
  • Bir tavaya sıvı yağımızı dökelim.
  • Tavadaki yağ soğuk iken tulumbalarımızı torbasından sıkıp makas ile kesip soğuk yağa atalım
  • Tüm işlem bittikten sonra ocağımızın altını yakalım ve yağın iyice kızmasını bekleyelim.
  • Yağ iyice kızıp tulumbalar canlanmaya başlayınca ocağın ayarını biraz azaltıp orta ayarda tulumbalarımız pişene kadar devamlı tavayı sallayarak veya kepçeyle karıştırarak kızartalım.
  • Tulumbalarımızı kevgir yardımı ile alıp yağı iyice sızdırıp soğuk şerbetin içine dökelim.
  • En fazla bir  dakika şerbette bekletip tulumbalarımızı servis edeceğimiz tabağımıza alıp servis edelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder