4 Kasım 2021 Perşembe

Kabak Sarması Tarifi

 

Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,4 adet çekirdeksiz kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı (ince) bulgur
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Tuz
  • Tencereye dizdikten sonra bir domates rendesi üzerine
  • 1 adet büyük boy kuru soğan

Üzeri için

  • Dilerseniz sarımsaklı yada sade yoğurt
  • İnce kıyılmış dereotu

    Kabak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kabakları yıkayalım kabuklu bir şekilde ince şeritler halinde keselim.
  • Üzerine tuz döküp bir iki saat bekletelim. Böylece kabaklar yumuşar ve daha kolay sarılır kırılmadan.
  • Daha sonra bol suyla yıkayalım, harcımız için soğanı doğrayalım.
  • Bir kâsede kıyma, sıvı yağ, ince bulgur ve baharatları karıştıralım.
  • Kabakların uç kısmına harcı koyup rulo şeklinde saralım, uç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizelim.
  • Sonra üzerini hafif geçecek şekilde su ve sıvı yağ gezdirip bir domates rendesi koyup bir kapak kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  • Piştikten sonra, biraz dinlendirip servis tabağına alalım.
  • Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu koyalım çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder