4 Kasım 2021 Perşembe

Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi

 

Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet orta boy kabak
  • 500 gram kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Çok az sıvı yağ

    Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı dolmalık oyup sıvı yağda kızartıyoruz.
  • Diğer tarafta da kıymamızı bir tavaya alıp kavuruyoruz.
  • İçerisine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ katıp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Soğanlarımızda kavrulduktan sonra nohut, tuz baharatlar ve maydanozumuzu da katıp ocağımızı kapatıyoruz.
  • Kızaran kabaklarımızı bu kıymalı harçla dolma gibi doldurup tencereye diziyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağ katıyoruz. Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder