Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet orta boy kabak
- 500 gram kıyma
- 3 orta boy soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım dal maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ
Üzeri için
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Pulbiber
- Çok az sıvı yağ
Şıhılmahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabaklarımızı dolmalık oyup sıvı yağda kızartıyoruz.
- Diğer tarafta da kıymamızı bir tavaya alıp kavuruyoruz.
- İçerisine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ katıp yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Soğanlarımızda kavrulduktan sonra nohut, tuz baharatlar ve maydanozumuzu da katıp ocağımızı kapatıyoruz.
- Kızaran kabaklarımızı bu kıymalı harçla dolma gibi doldurup tencereye diziyoruz.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağ katıyoruz. Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder