5 Kasım 2021 Cuma

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Servis önerisi:

  • Tahin,ceviz 

    Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
  • Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
  • Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
  • 1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder