Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Servis önerisi:
- Tahin,ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
- Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
- Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
- 1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder