5 Kasım 2021 Cuma

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk harcı için:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Krep için:

  • 3 adet yumurta ( büyük boy )
  • 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Bir kase kaşar rendesi

    Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep yapılışı:Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin :) ❤️.
  • Beşamel sos yapılışı:Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritelim içerisine unu alıp kavuralım.
  • Kokusu çıkmadan sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.
  • Son olarak tuz ve az karabiber ekleyip fokurdayınca kapatalım.
  • Tavukları küçük küp küp doğrayalım .
  • Kızgın tavaya alıp sıvı yağını ekleyelim .
  • Rengi dönene kadar kavuralım .
  • İçerisine ince minik doğranmış soğan ,minik doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip son olarak baharatları ekleyelim.
  • 4-5 dk kavuralım ,altını kapatalım.
  • Kenara alalım ,sıra krepleri yapalım.
  • Her krebin arasında 2 kaşık kadar tavuk harcından koyup benim gibi bohça yapın kenara alın .
  • Beşamel sosu hazırlayıp kaşar rendesini de hazırlayıp her krep bohçasının üzerine önce beşamel sos yayıp kaşar rendesi serpelim.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim enfes bir lezzet yapacak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder