Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk harcı için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
Krep için:
- 3 adet yumurta ( büyük boy )
- 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
- Yarım su bardağı su (100 ml )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 bardak süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Bir kase kaşar rendesi
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep yapılışı:Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin :) ❤️.
- Beşamel sos yapılışı:Beşamel sos için yağları tavaya alıp eritelim içerisine unu alıp kavuralım.
- Kokusu çıkmadan sütünü ilave edip devamlı karıştıralım.
- Son olarak tuz ve az karabiber ekleyip fokurdayınca kapatalım.
- Tavukları küçük küp küp doğrayalım .
- Kızgın tavaya alıp sıvı yağını ekleyelim .
- Rengi dönene kadar kavuralım .
- İçerisine ince minik doğranmış soğan ,minik doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip son olarak baharatları ekleyelim.
- 4-5 dk kavuralım ,altını kapatalım.
- Kenara alalım ,sıra krepleri yapalım.
- Her krebin arasında 2 kaşık kadar tavuk harcından koyup benim gibi bohça yapın kenara alın .
- Beşamel sosu hazırlayıp kaşar rendesini de hazırlayıp her krep bohçasının üzerine önce beşamel sos yayıp kaşar rendesi serpelim.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim enfes bir lezzet yapacak olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder