8 Kasım 2021 Pazartesi

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo karnabahar

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz( tercihen)

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta hamur malzemelerimizi çırpma teliyle karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız karnabaharları ezmeden küçük parçalara ayırarak hamurun içine alıyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Bir tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  • Derin yağda olmayacak tavanın tabanını kaplayacak kadar yağda olması yeterli.
  • Daha sonra hazırladığımız harcı ocakta ısıttığımız tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Ve işte harika karnabahar kızartmamız hazır, afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder