Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo karnabahar
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz( tercihen)
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kapta hamur malzemelerimizi çırpma teliyle karıştırıyoruz.
- Haşladığımız karnabaharları ezmeden küçük parçalara ayırarak hamurun içine alıyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Bir tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
- Derin yağda olmayacak tavanın tabanını kaplayacak kadar yağda olması yeterli.
- Daha sonra hazırladığımız harcı ocakta ısıttığımız tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
- Ve işte harika karnabahar kızartmamız hazır, afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder