Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana incik ya da dana eti
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 9-10 su bardağı haşlanan et suyu
Terbiyesi:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 küçük su bardağı sıcak su (kesilmemesi için)
Sosu:
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- Birkaç damla limon suyu
Üzerine :
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereye etler alınarak içine içine 1. 5 litreye yakın su koyulur.
- Daha sonra kuru soğan ve sarımsaklar soyulup bütün şekilde tencereye alınır, kaynatılır. Varsa defne yaprağı da atmanızı öneririm.
- Et haşlandıktan sonra suyu çorba tenceresine alınır.
- İçine pirinçler atılarak kaynamaya bırakılır. Su azalırsa sıcak su ekleyiniz.
- Haşlanan et doğranır. İsterseniz didikleyebilirsiniz. Ben lime lime doğradım çünkü tencerede de bir süre pişerken kendiliğinden dağılarak tandır kıvamına geliyor.
- Terbiyesi için yoğurt kaseye alınır ve yumurta kırılır. Üzerine un, 1 çay bardağı su ve birkaç damla limon suyu eklenerek çırpılır.
- Pirinç pişince içine etler eklenir. Bir süre karıştırılır. Kaynadığında meyane içine kesilmesin diye 1 su bardağı sıcak su eklenir ve çırpılır. Biraz da çorbanın suyundan eklenir, çırpılıp çorbaya verilir.
- Çorba kaynayınca tuzuna bakılıp tuz ihtiyacı varsa atılır. Çorba kısık ateşteyken başka bir tencerede tereyağı kızdırılır.
- İçine tepeleme ölçüde kırmızı toz biber atılır. Kaynayan çorbaya tereyağı eklenir.Sosu için malzemeler karıştırılır.
- Çorbanın altı kapatılıp biraz dinlendirilir, üzerine sosu gezdirilip servis edilir.
Afiyet olsun😍🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder