8 Kasım 2021 Pazartesi

Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi

 

Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana incik ya da dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9-10 su bardağı haşlanan et suyu

Terbiyesi:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 küçük su bardağı sıcak su (kesilmemesi için)

Sosu:

  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Birkaç damla limon suyu

Üzerine :

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye etler alınarak içine içine 1. 5 litreye yakın su koyulur.
  • Daha sonra kuru soğan ve sarımsaklar soyulup bütün şekilde tencereye alınır, kaynatılır. Varsa defne yaprağı da atmanızı öneririm.
  • Et haşlandıktan sonra suyu çorba tenceresine alınır.
  • İçine pirinçler atılarak kaynamaya bırakılır. Su azalırsa sıcak su ekleyiniz.
  • Haşlanan et doğranır. İsterseniz didikleyebilirsiniz. Ben lime lime doğradım çünkü tencerede de bir süre pişerken kendiliğinden dağılarak tandır kıvamına geliyor.
  • Terbiyesi için yoğurt kaseye alınır ve yumurta kırılır. Üzerine un, 1 çay bardağı su ve birkaç damla limon suyu eklenerek çırpılır.
  • Pirinç pişince içine etler eklenir. Bir süre karıştırılır. Kaynadığında meyane içine kesilmesin diye 1 su bardağı sıcak su eklenir ve çırpılır. Biraz da çorbanın suyundan eklenir, çırpılıp çorbaya verilir.
  • Çorba kaynayınca tuzuna bakılıp tuz ihtiyacı varsa atılır. Çorba kısık ateşteyken başka bir tencerede tereyağı kızdırılır.
  • İçine tepeleme ölçüde kırmızı toz biber atılır. Kaynayan çorbaya tereyağı eklenir.Sosu için malzemeler karıştırılır.
  • Çorbanın altı kapatılıp biraz dinlendirilir, üzerine sosu gezdirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun😍🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder