5 Kasım 2021 Cuma

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağı
  • 1 paket vanilya

Supangle için malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Terayağını eritelim unu ekleyelim.Güzelce kavuralım.
  • Sonra sütü ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim.
  • İyice ısınınca şekeri ekleyelim ocağı kapatıp vanilyayı ekleyelim .
  • Ardından birkaç dakika çırpalım kup veya borcama dökelim.
  • Çikolata ve su hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Çikolata ekleyelim ve bir kaç dakika soğutup suyu ekleyip çırpalım .
  • Kup veya borcama döktüğümüz karışımın üzerine supangleyi ekleyelim.
  • Üzerini ceviz veya fındıkla süsleyip servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder