Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından az un
- 1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırık ceviz
Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, süt ve toz şekeri sos tenceresine katıp karıştırıp ısıtalım.
- Margarin ve sıvı yağ tencereye katalım ısındıktan sonra irmik ve unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- İstediğimiz renge gelince ceviz ekleyip karıştıralım.
- Altını kısıp hazırladığımız karışımından ilave edip karıştıralım.
- Suyunu çektikten sonra servis edilmeye hazırdır.
- Dilerseniz sıcakken yiyebilirsiniz veya üzerine kapatıp sonra yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder