5 Kasım 2021 Cuma

Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi

 

Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından az un
  • 1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı dolusu margarin veya tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırık ceviz

    Unlu Cevizli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt ve toz şekeri sos tenceresine katıp karıştırıp ısıtalım.
  • Margarin ve sıvı yağ tencereye katalım ısındıktan sonra irmik ve unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • İstediğimiz renge gelince ceviz ekleyip karıştıralım.
  • Altını kısıp hazırladığımız karışımından ilave edip karıştıralım.
  • Suyunu çektikten sonra servis edilmeye hazırdır.
  • Dilerseniz sıcakken yiyebilirsiniz veya üzerine kapatıp sonra yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder