Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (Yumurta ölçüsü büyükse 3 adette kullanılabilir)
- 1 su bardağı süt
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
- 2 dal yeşil soğan
- Yeterince tuz
- 1 su bardağı un (Bardak ölçüm 220ml)
Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabına yumurta süt alınıp çırpılır.
- Un, tuz eklenip iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Yeşillikler ince kıyılır eklenip karıştırılır.
- Tavaya çok az sıvı yağ koyulur (1,5-2 yemek kaşığı)
- Hamurdan biraz dökülür ve tavayı sağa sola doğru eğimli hareketler yaparak hamurun tabanını düz bir şekilde yayılmasını sağlayın.
- Orta ateşte arkalı önlü kızartın (Ben diğer yüzünü çevirirken çok az yine yağ damlattım tavaya)
- Kızarttığınız kayganaların üzerini kağıt peçete yada bezle örtün bu sayede hem sıcak kalıyor hemde yumuşaklığını koruyor.
- Hamurunuzu çok fazla tencereye kalın dökmeyin eğer kalın dökerseniz pişirme süresini göz önünde bulundurun. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder