7 Kasım 2021 Pazar

Kaygana Tarifi

 

Kaygana Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Yumurta ölçüsü büyükse 3 adette kullanılabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı un (Bardak ölçüm 220ml)

    Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak karıştırma kabına yumurta süt alınıp çırpılır.
  • Un, tuz eklenip iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
  • Yeşillikler ince kıyılır eklenip karıştırılır.
  • Tavaya çok az sıvı yağ koyulur (1,5-2 yemek kaşığı)
  • Hamurdan biraz dökülür ve tavayı sağa sola doğru eğimli hareketler yaparak hamurun tabanını düz bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Orta ateşte arkalı önlü kızartın (Ben diğer yüzünü çevirirken çok az yine yağ damlattım tavaya)
  • Kızarttığınız kayganaların üzerini kağıt peçete yada bezle örtün bu sayede hem sıcak kalıyor hemde yumuşaklığını koruyor.
  • Hamurunuzu çok fazla tencereye kalın dökmeyin eğer kalın dökerseniz pişirme süresini göz önünde bulundurun. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder