7 Kasım 2021 Pazar

Mor Soğan Turşusu Tarifi

 

Mor Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet mor soğan
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 litrelik kavanozu dolduracak kadar kaynar içme suyu

Not; Tuz ve şeker miktarı damak zevkine göre değişiklik gösterebilir

Mor Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar yarım ay şeklinde kesilir parçalara ayrılır ve kavanoz doldurulur.
  2. Üzerine sirke, şeker ve tuz ilave edilir.
  3. En son kavanoz dolana kadar kaynar içme suyu doldurulur.
  4. 24 saat sonra turşu hazır olacaktır.
  5. Tüketirken buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder