Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kerevizin yaprakları
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük kapya biber
- 1 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, zerdeçal
- 7 su bardağı su
Terbiyesi için:
- 1 kase yoğurt
- 4 silme yemek kaşığı un
- Yarım limonsuyu
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- Havucu soyup rendeliyoruz.
- Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
- Üzerine havucu ve kapya biberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
- Kereviz yapraklarını da ekleyip biraz daha soteledikten sonra baharatları ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Bu arada terbiyesi için yoğurt, un ve limonsuyunu karıştırıyoruz.
- Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
- Çorbadan terbiyemize ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
- En son tuzumuzu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder