2 Kasım 2021 Salı

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi

 

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, zerdeçal
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için:

  • 1 kase yoğurt
  • 4 silme yemek kaşığı un
  • Yarım limonsuyu

    Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Havucu soyup rendeliyoruz.
  • Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
  • Üzerine havucu ve kapya biberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
  • Kereviz yapraklarını da ekleyip biraz daha soteledikten sonra baharatları ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bu arada terbiyesi için yoğurt, un ve limonsuyunu karıştırıyoruz.
  • Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
  • Çorbadan terbiyemize ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son tuzumuzu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder