3 Kasım 2021 Çarşamba

Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi

 

Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy turşuluk lahana
  • Yarım kilo havuç
  • Yarım dan az karnabahar
  • Yazın tuzlu suda beklettiğim yeşil domates
  • Yazdan basılı süsü biberi
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağından biraz aksik tuz
  • Yarım demet maydanoz

    Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kışın en güzel probiyotik olan turşu turşu suyu hazırlıyorum başlayalım.
  • Lahanayı yıkıyalım.
  • Havuçları soyalım halka halka doğrayalım.
  • Daha sonra karnabaharı yıkayıp küçük küçük ayıralım ben cam şişe kullandım doğrayıp hafif tuzladığım lahanayı önce altına koyuyorum şişemin iyice bastırıyorum ki suyu üste kalmasın.
  • Sonra sırayla her malzemeden üzerine ekliyorum sıkıca basıyorum.
  • Üzerine sırayla devam ediyoruz.
  • En sonuna üzerine maydanozu koyup sirkeyi direk üzerine alıyoruz.
  • Daha sonra tuzu yetecek miktarda suyla eritip üzerine ekleyip kapağını kapatıp karanlık serin bi yerde muhafaza ediyoruz bir hafta sonra afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder