Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy turşuluk lahana
- Yarım kilo havuç
- Yarım dan az karnabahar
- Yazın tuzlu suda beklettiğim yeşil domates
- Yazdan basılı süsü biberi
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağından biraz aksik tuz
- Yarım demet maydanoz
Kutur Kutur Karışık Turşumuz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kışın en güzel probiyotik olan turşu turşu suyu hazırlıyorum başlayalım.
- Lahanayı yıkıyalım.
- Havuçları soyalım halka halka doğrayalım.
- Daha sonra karnabaharı yıkayıp küçük küçük ayıralım ben cam şişe kullandım doğrayıp hafif tuzladığım lahanayı önce altına koyuyorum şişemin iyice bastırıyorum ki suyu üste kalmasın.
- Sonra sırayla her malzemeden üzerine ekliyorum sıkıca basıyorum.
- Üzerine sırayla devam ediyoruz.
- En sonuna üzerine maydanozu koyup sirkeyi direk üzerine alıyoruz.
- Daha sonra tuzu yetecek miktarda suyla eritip üzerine ekleyip kapağını kapatıp karanlık serin bi yerde muhafaza ediyoruz bir hafta sonra afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder