Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dilim bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince sıvı yağ
- 5 su bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeler yıkanıp soyulur küp, küp doğranır.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ, doğranmış soğan konur kavrulur.
- Ardından kabak ilave edilir kavrulur.
- Havuç ilave edilir kavrulur.
- Patates sarımsak ilave edip kavrulur.
- Sırasıyla kavrulan sebzelere 1 çay kaşığı tuz, 5 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra blenderden geçirilir.
- Kıvamına gelen çorbayı çorba tabağına alınır.
- Sosu hazırlanıp üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun. 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder