3 Kasım 2021 Çarşamba

Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince sıvı yağ
  • 5 su bardağı su

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Restoran Usulü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeler yıkanıp soyulur küp, küp doğranır.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ, doğranmış soğan konur kavrulur.
  • Ardından kabak ilave edilir kavrulur.
  • Havuç ilave edilir kavrulur.
  • Patates sarımsak ilave edip kavrulur.
  • Sırasıyla kavrulan sebzelere 1 çay kaşığı tuz, 5 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra blenderden geçirilir.
  • Kıvamına gelen çorbayı çorba tabağına alınır.
  • Sosu hazırlanıp üzerine gezdirilir.
    Afiyet olsun. 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder