Kuzu Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1. kg kuzu eti
Marine için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 kuru soğan suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- 8-10 adet arpacık soğan
Kuzu Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi suyun altında yıkayalım.
- Yayvan bir kabın içerisinde marine malzemelerinin tümünü birleştirip el çırpıcısı ile karıştıralım.
- Etlerimizi bu karışıma yerleştirelim. Ağzını streçleyerek iki saat bu şekilde bekletelim.
- Vakitten tasarruf sağlamak için etleri düdüklüye koyalım. Üzerine çıkacak kadar su ilavesi yapıp kapağını kapatarak otuz dakika pişirelim.
- Süre sonunda etleri sebzelerle birleştireceğimiz tencereye alalım.
- Patatesi ve havucu soyalım. Dört parçaya bölerek etlerin üzerine katalım. Minik arpacık soğanlarının kabuklarını soyarak tencerenin içerisine ilave edelim.
- Et suyunun içerisinde ufalanmış kemik olabileceğinden süzgeçten geçirerek tencereye yemeğimizin üzerine ilave edelim.
- Suyumuz yemeğin üzerini iki parmak kadar çıksın yeterli. Suyumuz az gelirse kaynamış su ilavesi yapabiliriz.
- Tuzunu da ilave edip kısık ateşte otuz dakika pişirelim. Evimizin içine misler gibi kokusu yayılan yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklerden fotoğraf bekliyorum. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder