2 Kasım 2021 Salı

Kuzu Haşlama Tarifi

 

Kuzu Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. kg kuzu eti

Marine için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kuru soğan suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 8-10 adet arpacık soğan

    Kuzu Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerimizi suyun altında yıkayalım.
  • Yayvan bir kabın içerisinde marine malzemelerinin tümünü birleştirip el çırpıcısı ile karıştıralım.
  • Etlerimizi bu karışıma yerleştirelim. Ağzını streçleyerek iki saat bu şekilde bekletelim.
  • Vakitten tasarruf sağlamak için etleri düdüklüye koyalım. Üzerine çıkacak kadar su ilavesi yapıp kapağını kapatarak otuz dakika pişirelim.
  • Süre sonunda etleri sebzelerle birleştireceğimiz tencereye alalım.
  • Patatesi ve havucu soyalım. Dört parçaya bölerek etlerin üzerine katalım. Minik arpacık soğanlarının kabuklarını soyarak tencerenin içerisine ilave edelim.
  • Et suyunun içerisinde ufalanmış kemik olabileceğinden süzgeçten geçirerek tencereye yemeğimizin üzerine ilave edelim.
  • Suyumuz yemeğin üzerini iki parmak kadar çıksın yeterli. Suyumuz az gelirse kaynamış su ilavesi yapabiliriz.
  • Tuzunu da ilave edip kısık ateşte otuz dakika pişirelim. Evimizin içine misler gibi kokusu yayılan yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklerden fotoğraf bekliyorum. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder