2 Kasım 2021 Salı

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi

 

Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk göğsü
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 dilim limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Tepsinin tabanı için)
  • 1 tutam maydanoz (Üzeri için)

    Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü çok da ince olmayacak şekilde, orta kalınlıkta doğrayın. Kalın yerlerine bıçak ile kesikler atabilirsiniz.
  • Ardından 3 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak eritin.
  • Uygun bir kapta erimiş tereyağı, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın.
  • Pişireceğiniz tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ardından tavukları dizerek üzerlerine hazırladığınız sosu güzelce dökün.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslattıktan sonra tavukların üzerlerini örtün. Bu şekilde 180 derece fırında, fanlı ayarda 20 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıdı çıkartıp, limon dilimlerini dizin ve tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin. Ben yaklaşık 15-20 dakika da böyle pişirdim.
  • Ben fotoğraf çekerken unuttum ancak mutlaka servis ederken tavukların üzerine sosundan da gezdirin. İnanılmaz lezzetli oluyor.
  • Doğranmış maydanozları da üzerine serptikten sonra, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder