Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük tavuk göğsü
- 2 büyük diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
- 5-6 dilim limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Tepsinin tabanı için)
- 1 tutam maydanoz (Üzeri için)
Limonlu Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsünü çok da ince olmayacak şekilde, orta kalınlıkta doğrayın. Kalın yerlerine bıçak ile kesikler atabilirsiniz.
- Ardından 3 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak eritin.
- Uygun bir kapta erimiş tereyağı, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın.
- Pişireceğiniz tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ardından tavukları dizerek üzerlerine hazırladığınız sosu güzelce dökün.
- Yağlı kağıdı suyla ıslattıktan sonra tavukların üzerlerini örtün. Bu şekilde 180 derece fırında, fanlı ayarda 20 dakika pişirin.
- Yağlı kağıdı çıkartıp, limon dilimlerini dizin ve tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin. Ben yaklaşık 15-20 dakika da böyle pişirdim.
- Ben fotoğraf çekerken unuttum ancak mutlaka servis ederken tavukların üzerine sosundan da gezdirin. İnanılmaz lezzetli oluyor.
- Doğranmış maydanozları da üzerine serptikten sonra, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder