Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
İç harcı için;
2 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
- 10-15 dakika sonra yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirelim ve kaseye aktaralım.
- Üzerine tuz, pul biber, nane ve karabiberi ekleyerek ezici yardımı ile patatesleri ezelim. Baharatlarla güzelce harmanlanan ç harcımızı kenara alarak bekletelim.
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
- Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Ardından hamurumuzu 30 eşit parçaya bölerek elimizle yuvarlayalım ve beze haline getirelim.
- Bezelerimizi avuç içerisinde açalım ve soğuyan patatesli harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyarak hamurumuzu ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Bir fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim.
- Daha sonra üzerlerine çörekotu ve susam serpiştirelim.
- Hazırladığımız poğaçalarımızı ısıttığımız 175°C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen lokmalık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder