8 Kasım 2021 Pazartesi

Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi

 Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;


100 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta akı

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

İç harcı için;


2 adet büyük boy patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

Üzeri için;


1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Mayasız Lokmalık Mini Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için kabuklarını soyduğumuz patatesleri küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.
  2. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  3. 10-15 dakika sonra yumuşayan patatesleri süzgeçten geçirelim ve kaseye aktaralım.
  4. Üzerine tuz, pul biber, nane ve karabiberi ekleyerek ezici yardımı ile patatesleri ezelim. Baharatlarla güzelce harmanlanan ç harcımızı kenara alarak bekletelim.
  5. Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
  6. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  7. Ardından hamurumuzu 30 eşit parçaya bölerek elimizle yuvarlayalım ve beze haline getirelim.
  8. Bezelerimizi avuç içerisinde açalım ve soğuyan patatesli harcımızdan 1 çay kaşığı kadar koyarak hamurumuzu ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
  9. Bir fırça yardımıyla ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim.
  10. Daha sonra üzerlerine çörekotu ve susam serpiştirelim.
  11. Hazırladığımız poğaçalarımızı ısıttığımız 175°C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  12. Pişen lokmalık poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder