Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
- 7 çorba kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 küçük paket yaş maya veya 1.5 paket maya
- Alabildiği kadar un (ben 12 su bardağı un kullandım ama yavaş yavaş koyun)
Arası için;
- İsteğe göre beyaz peynir
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Poğaçanın hamuru için su, süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, toz şeker, mayayı, ununu azar azar ilave ediniz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp üzerini streç folyo ile kapatın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtü ile iyice örtün ve kabarmasını bekleyin.
- Hamurunuzu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri eliniz ile uzunlamasına açın arasına beyaz peynir yerleştirip kapatın .
- Uzunlamasına şekil verin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerine temiz bir bez örtüp 25 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlendirmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 200° fırında pişirin.
- Benimkiler 18 dakika felan o surede pişti fakat siz poğaçaların pişme durumuna göre takip edin.
Şimdiden yapan deneyecek olan herkeze afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder