2 Kasım 2021 Salı

Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt (100ml)
  • 1 çay bardağı ılık su (100ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • Toz/kuru veya yaş maya (10gr /1 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 küçük tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un ele çok yapışırsa yarım su bardağı daha

Sos için;

  • 1 tutam fesleğen veya taze kekik
  • Parmak ucuyla tuz
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterince kaşar peyniri

    Pamuk Gibi Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık süt, su ve şeker uygun bir kaba alınır ve maya eriyene kadar karıştırılır.
  • Tereyağ, yumurta ve tuz eklenir. En son azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Üzerini kapatarak 30 dakika mayalandırın. Maya süresinden sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun, ellinizle hafif bastırarak yuvarlak şekilde acın. Tekrar üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Sonra üzerine bıçak veya keskin bir alet yardımıyla dikey ve yatay çizgiler atıyoruz. Çok derin atmayın.
  • Üzerinin sosu için tereyağ, zeytinyağ, tuz, rendelenmiş sarımsak bir kase içerisinde karıştıralım. Karışımı hamurun her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Kaşar peynirini ince çubuk halinde dimleyin attığımız çiziklere peyniri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derce fırında altı üstü hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder