5 Kasım 2021 Cuma

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü 200 ml)

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Beyazları içine, sarıları dışına)
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un

Üzerine

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Domates
  • Yeşilbiber
  • Mısır veya isteğe bağlı olarak eklenecek diğer pizza malzemeleri

    Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su ve süt dökülür, 3-4 dakika beklenir.
  • Daha sonra yumurtaların beyazları, tuz, sıvı yağ ve un eklenir. (unu 6 su bardağından itibaren yavaş yavaş ekleyelim. )
  • Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde veya daha küçük bezeler alınır, yuvarladıktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Üzeri bir örtüyle kapatılıp 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
  • Bu arada üzerine yerleştireceğimiz pizza malzemeleri hazırlanır. Tepsi mayasından sonra çay bardağının altıyla bezelerin üzerine bastırılır.
  • Ortadaki boşluğa peynir, sucuk, yeşilbiber, domates ve mısır yerleştirilir.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra (isteğe bağlı olarak kenarlara bol miktarda kavrulmuş susam da serpilebilir. )
  • 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • Geceden yoğurup buzdolabına kaldırdığımız hamurla ister kahvaltıya, ister çay saatine hazırlanabilecek uzun süre yumuşak kalabilen tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder