Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
(bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Beyazları içine, sarıları dışına)
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un
Üzerine
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Domates
- Yeşilbiber
- Mısır veya isteğe bağlı olarak eklenecek diğer pizza malzemeleri
Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına alınan maya ve şekerin üzerine ılık su ve süt dökülür, 3-4 dakika beklenir.
- Daha sonra yumurtaların beyazları, tuz, sıvı yağ ve un eklenir. (unu 6 su bardağından itibaren yavaş yavaş ekleyelim. )
- Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde veya daha küçük bezeler alınır, yuvarladıktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Üzeri bir örtüyle kapatılıp 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakılır.
- Bu arada üzerine yerleştireceğimiz pizza malzemeleri hazırlanır. Tepsi mayasından sonra çay bardağının altıyla bezelerin üzerine bastırılır.
- Ortadaki boşluğa peynir, sucuk, yeşilbiber, domates ve mısır yerleştirilir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra (isteğe bağlı olarak kenarlara bol miktarda kavrulmuş susam da serpilebilir. )
- 200 derecede ısınmış fırında pişirilir.
- Geceden yoğurup buzdolabına kaldırdığımız hamurla ister kahvaltıya, ister çay saatine hazırlanabilecek uzun süre yumuşak kalabilen tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder