3 Kasım 2021 Çarşamba

Unsuz Yağsız Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Coco Kurabiye Tarifi

 

Unsuz Yağsız Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Antep fıstığı (üzerini süslemek için)

    Unsuz Yağsız Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 3 adet yumurtayı sarısını beyazından ayırıp,beyazını çırpma kasemize alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
  • 1 su bardağı şekerimizi üç kademede ekliycez. Öncelikle üçte birini ilave ediyoruz.
  • Daha sonra diğer kısmını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kalan şekerimizi de ekleyip yaklaşık 4 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz. Macun kıvamında bir karışım elde edicez.
  • Son olarak vanilyamızı da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Vanilya eklemeseniz de olur ama ben aromasını ve tadını sevdiğim için ekledim.
  • Kıvama geldikten sonra 1 su bardağı hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ben toplamda 4 su bardağı hindistan cevizi ilave ettim,yedire yedire. Çünkü kullanacağımız yumurta oranına göre hindistan cevizi oranı değişebilir.
  • Daha iyi ölçü verebilmek adına kademe kademe ekledim. Sizde lütfen kontrollü bir şekilde ekleyin. Ne sert bir kıvamı olsun ne de çok cıvık bir kıvamı olsun.
  • 3 bardak hindistan cevizi ekledikten sonra 4. Bardağı eklerken yavaş yavaş eklemeniz gerekiyor. Kurabiye harcımız hazır.
  • Üzerine streç filmle kapatıp buzdolabının buzluk kısmında 10 dakika kadar bekletin.
  • Ardından çıkartıp minik toplar elde edip yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. (üzerini ben antep fıstığı ile süsledim) sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • 150 derecelik fırında alt üst ayarında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder