5 Kasım 2021 Cuma

Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu

    Yoğurtlu Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri küçük küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp biraz kavurun. Sonra diğer sebzeleri ve tereyağını ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Üzerine sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Terbiyesi için olan gerekli malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Çorba suyundan 3-4 kepçe alıp terbiyeye dökün ve iyice karıştırarak terbiyenin ılınmasını sağlayın. Pişen çorbaya karıştırarak terbiyeyi dökün ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek altını kapatın. Sebzeleri kontrol edin sertlik varsa kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Eğer çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Eğer duru olursa da kısık ateşte pişirmeye devam edin zaten dinlendikçe de kıvamını bulacaktır.
  • Sıcakken tencerenin kapağını tam kapatmayın, tencere kapağından çorbaya su damlayıp çorbayı kesmesin. Sıcak sıcak isterseniz kruton eşliğinde servis edin. Afiyet şifa olsun. 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder