6 Kasım 2021 Cumartesi

Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi

 

Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük dal pirzola
  • 1 adet domates
  • 6 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Fırında patates için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet kapya biber (Biber olmadan da olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak

    Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce pirzolaları sıvı yağ ve baharatlar ile boca edelim. Tavaya çok az sıvı yağ ekleyelim ısınınca pirzolaları tavaya alalım arkalı önlü yüksek ısıda mühürleyelim.
  • Sonra biberleri de tavaya alalım kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Patatesleri soyalım dilim dilim doğrayalım üzerine baharatları, bir diş sarımsağı rendeleyelim ve sıvı yağı ekleyerek güzelce harmanlayalım.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim patatesleri tepsiye alalım. Kapya biberleri de üzerine halka halka doğrayalım.
  • Pişirme kağıdını ıslatıp sıkalım tepsinin üzerine kapatalım 210 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika üzeri kapalı sonra üstü açık olarak kızartalım ve fırından alalım.
  • Tavadaki pirzolalar suyunu çekmeye başlayınca diğer yüzlerini çevirelim domates dilimlerini aralarına koyalım. Yine tavanın kapağı kapalı şekilde etler istediğimiz gibi pişince baharatlı patatesle birlikte servis edelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder