22 Aralık 2021 Çarşamba

Lezzeti Dillere Destan İbiza Tatlısı Tarifi

 

Lezzeti Dillere Destan İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi (260 gr – 30 adet)
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
  • 8 adet muz

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Lezzeti Dillere Destan İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın muhallebisi için tencereye un, şeker, kakaoyu alarak karıştıralım ve ocağın altını açalım.
  • Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan da yavaş yavaş sütü ilave edelim.
  • Muhallebimiz kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Ocağı kapattıktan sonra muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Tatlımızın tabanı için rondoya yulaflı bisküvilerimizi alalım ve un gibi olana kadar rondodan geçirelim.
  • Tüm bisküvilerimiz toz haline geldikten sonra eritilmiş tereyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Fırın kabımızın tabanına bisküvileri boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım. Bisküvili katmanın ince olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Ardından üzerine et döveceği ile bastırarak bisküvileri sıkıştıralım.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığımız kakaolu muhallebiyi boşaltalım ve pasta paleti ile düzeltelim.
  • Muhallebimiz soğuyana kadar 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Soğuyan muhallebinin üzerine sütle çırparak hazırladığımız pasta kremasını dökelim ve yayalım.
  • Tatlımızı en az 3saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmeniz daha iyi olacaktır.
  • Sürenin sonunda tepsimizi dolaptan alalım ve bıçak ile ortadan iki keselim.
  • Ardından tepsiyi çevirelim ve 8 dilim elde edecek şekilde 4 eşit parçaya keselim.
  • Dilimlerden bir tanesini spatula ile çıkartalım ve bir parça pişirme kağıdı üzerine alalım.
  • Muzumuzu dilim boyutunda keselim ve pastanın uç kısmına yerleştirelim.
  • Tatlımızı pişirme kağıdından destek alarak rulo şeklinde saralım. Diğer dilimleri de aynı şekilde sararak servis tabağına yerleştirelim. Ben bu tarifte 35×38 cm ölçülerinde tepsi kullandım.
  • Sarma işlemi bittikten sonra İbiza tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder