Lezzeti Dillere Destan İbiza Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi (260 gr – 30 adet)
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket hazır pasta kreması
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
- 8 adet muz
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Lezzeti Dillere Destan İbiza Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın muhallebisi için tencereye un, şeker, kakaoyu alarak karıştıralım ve ocağın altını açalım.
- Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan da yavaş yavaş sütü ilave edelim.
- Muhallebimiz kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Ocağı kapattıktan sonra muhallebimize tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
- Tatlımızın tabanı için rondoya yulaflı bisküvilerimizi alalım ve un gibi olana kadar rondodan geçirelim.
- Tüm bisküvilerimiz toz haline geldikten sonra eritilmiş tereyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Fırın kabımızın tabanına bisküvileri boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım. Bisküvili katmanın ince olmasına dikkat etmelisiniz.
- Ardından üzerine et döveceği ile bastırarak bisküvileri sıkıştıralım.
- Bisküvilerin üzerine hazırladığımız kakaolu muhallebiyi boşaltalım ve pasta paleti ile düzeltelim.
- Muhallebimiz soğuyana kadar 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyan muhallebinin üzerine sütle çırparak hazırladığımız pasta kremasını dökelim ve yayalım.
- Tatlımızı en az 3saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmeniz daha iyi olacaktır.
- Sürenin sonunda tepsimizi dolaptan alalım ve bıçak ile ortadan iki keselim.
- Ardından tepsiyi çevirelim ve 8 dilim elde edecek şekilde 4 eşit parçaya keselim.
- Dilimlerden bir tanesini spatula ile çıkartalım ve bir parça pişirme kağıdı üzerine alalım.
- Muzumuzu dilim boyutunda keselim ve pastanın uç kısmına yerleştirelim.
- Tatlımızı pişirme kağıdından destek alarak rulo şeklinde saralım. Diğer dilimleri de aynı şekilde sararak servis tabağına yerleştirelim. Ben bu tarifte 35×38 cm ölçülerinde tepsi kullandım.
- Sarma işlemi bittikten sonra İbiza tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder