15 Aralık 2021 Çarşamba

Bademli İç Pilav Tarifi

 

Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 150 gram badem içi
  • 1 baş kurusoğan
  • 150 gram yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuz koymayınız
  • 50 gram kuş üzümü

    Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
  • Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  • Bir küçük baş kurusoğanı çok küçük doğrayıp yağın içine ekleyelim pembeleşinceye dek kavuralım.
  • Daha sonra bademleri ekleyelim güzelce kavuralım.
  • Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kavrulan bademlerin ve yer fıstıklarını üzerine ekleyelim.
  • Pirinçleri de birlikte iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
  • Kuşüzümü ve tuzunu da ekleyip karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  • 2- 3 dakika sonra pilavın altını iyice kısalım.
  • Kısık ateşte pirinçler pişene dek ve suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. İyice suyunu çektikten sonra pilavımızın altını kapatıp servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder