Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı (75 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 8 adet tavuk baget
- 3 adet patates
Fırında Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Uygun bir kaseye salça yoğurt, yumurta, ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharatları alarak karıştıralım.
- Tavuk bagetlerin iki tarafına çizikler atalım. Sosun büyük kısmını bagetlerin üzerine ekleyerek her yerine dağıtalım. İçini yağladığımız fırın kabına sıralayalım. Artan sosun içine 3 adet patatesi dilimleyerek patatesleri de sosa bulayalım.
- Bagetlerin yanına patatesleri de yerleştirelim. Kalan sosu tüm malzemelerin üzerine dağıtalım. Yağlı kağıdı yıkayalım ve suyunu sıkalım. Fırın kabının üzerini yağlı kağıtla örtelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kapalı olarak 60 dakika, ardından üzerini açarak 10 dakika pişirelim. Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor🤌 lezzetine biz ailecek bayılıyoruz✅ kesinlikle denemelisiniz💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder