15 Aralık 2021 Çarşamba

Fırında Tavuk Baget Tarifi

 

Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı (75 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 8 adet tavuk baget
  • 3 adet patates

    Fırında Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Uygun bir kaseye salça yoğurt, yumurta, ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharatları alarak karıştıralım.
  • Tavuk bagetlerin iki tarafına çizikler atalım. Sosun büyük kısmını bagetlerin üzerine ekleyerek her yerine dağıtalım. İçini yağladığımız fırın kabına sıralayalım. Artan sosun içine 3 adet patatesi dilimleyerek patatesleri de sosa bulayalım.
  • Bagetlerin yanına patatesleri de yerleştirelim. Kalan sosu tüm malzemelerin üzerine dağıtalım. Yağlı kağıdı yıkayalım ve suyunu sıkalım. Fırın kabının üzerini yağlı kağıtla örtelim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kapalı olarak 60 dakika, ardından üzerini açarak 10 dakika pişirelim. Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor🤌 lezzetine biz ailecek bayılıyoruz✅ kesinlikle denemelisiniz💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder