Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet orta boy patates
- 1 tutam ince kı
yılmış maydanoz - Sıcak su
Köftesi İçin;
- 250 gram az yağlı dana kıyma
- Yarım çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı irmik
- Yarım orta boy kuru soğan rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Un
Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir kaseye alıp, bütünleşene kadar güzelce yoğuralım.
- Hazır olan köfte harcından küçük parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım ve misket büyüklüğünde köfteler elde edelim. Harç bitene kadar işleme devam edelim.
- Köfteleri bir miktar un serptiğimiz bir tabağa dizelim ve iki elimizle tabağı ileri geri sallayarak, köftelerin tamamının unlanmasını sağlayalım.
- Tencereye orta ateşte, sıvı yağı ve soğanı alalım ve hafifçe pembeleştirdikten sonra, salçaları da ilave edelim ve bir iki dakika daha kavuralım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri ekleyerek bir kaç dakika çevirelim.
- Ardından yaklaşık 1 litre kadar sıcak suyu tencereye alalım ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirelim.
- Su kaynar vaziyette iken, köfteleri de tencereye ilave edelim.
- Köfte ve patatesler tamamen pişene kadar yaklaşık yarım saat yemeğimizi pişirelim.
- Yemeğimizin altını kapattıktan sonra maydanozları üzerine ekleyelim.
- Arzu ederseniz servis sırasında da, üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder