8 Aralık 2021 Çarşamba

Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi

 

Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 tutam ince kı


    yılmış maydanoz
  • Sıcak su

Köftesi İçin;

  • 250 gram az yağlı dana kıyma
  • Yarım çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Yarım orta boy kuru soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un 

    Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir kaseye alıp, bütünleşene kadar güzelce yoğuralım.
  • Hazır olan köfte harcından küçük parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım ve misket büyüklüğünde köfteler elde edelim. Harç bitene kadar işleme devam edelim.
  • Köfteleri bir miktar un serptiğimiz bir tabağa dizelim ve iki elimizle tabağı ileri geri sallayarak, köftelerin tamamının unlanmasını sağlayalım.
  • Tencereye orta ateşte, sıvı yağı ve soğanı alalım ve hafifçe pembeleştirdikten sonra, salçaları da ilave edelim ve bir iki dakika daha kavuralım.
  • Küp küp doğradığımız patatesleri ekleyerek bir kaç dakika çevirelim.
  • Ardından yaklaşık 1 litre kadar sıcak suyu tencereye alalım ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirelim.
  • Su kaynar vaziyette iken, köfteleri de tencereye ilave edelim.
  • Köfte ve patatesler tamamen pişene kadar yaklaşık yarım saat yemeğimizi pişirelim.
  • Yemeğimizin altını kapattıktan sonra maydanozları üzerine ekleyelim.
  • Arzu ederseniz servis sırasında da, üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder