7 Aralık 2021 Salı

Pastane Şekerparesi Tarifi

 

Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Pastane Şekerparesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alalım.
  • Kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatalım soğumaya bırakalım.
    Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Unu dikkatlice ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Cevizden az küçük parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
  • Üzerine fındık batıralım.
  • 175 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökelim.
  • Birkaç saat sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder