Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yaklaşık 2 su bardağı un
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Pastane Şekerparesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alalım.
- Kaynayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatalım soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Unu dikkatlice ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğuralım. - Cevizden az küçük parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
- Üzerine fındık batıralım.
- 175 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökelim.
- Birkaç saat sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder