Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tuzsuz tereyağı
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
Üzerine :
- Kavrulmuş fındık kırığı
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alın ve çok kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
- Başka bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt iyice ısınsın, ama kaynatmayın, sadece sıcak bir şekilde ısıtın.
- Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, arada bir ateşten alın ki unun rengi kesinlikle koyulaşmasın.
- En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın daha sonra çok iyi ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
- Çırptığınızda un sütü tamamen çekecek ve biraz koyulaşacak, geri kalan sütü yine üzerine dökün ve tekrar un sütü tamamen çekinceye kadar çırpın.
- Koyu güzel ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
- Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
- Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri çok hafif kabuk tutacaktır.
- Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın veya siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
- Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder