8 Aralık 2021 Çarşamba

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi

 

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tuzsuz tereyağı
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker

Üzerine :

  • Kavrulmuş fındık kırığı 

    Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Nasıl Yapılır? 

  • Tencereye tereyağını alın ve çok kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
  • Başka bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt iyice ısınsın, ama kaynatmayın, sadece sıcak bir şekilde ısıtın.
  • Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, arada bir ateşten alın ki unun rengi kesinlikle koyulaşmasın.
  • En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın daha sonra çok iyi ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
  • Çırptığınızda un sütü tamamen çekecek ve biraz koyulaşacak, geri kalan sütü yine üzerine dökün ve tekrar un sütü tamamen çekinceye kadar çırpın.
  • Koyu güzel ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
  • Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
  • Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri çok hafif kabuk tutacaktır.
  • Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın veya siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
  • Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder