Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kesme makarna (çorbalık)
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1- 1,5 litre su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 3 su bardağı suda kesme makarnayı haşlayalım .
- Ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım.
- Yumurta, un, yoğurt ekleyip çırpalım.
- Pürüzsüz olana kadar daha sonra iki su bardağı ılık su ekleyip karıştıralım.
- Ve haşlanan kesme makarnanın üzerine ilave edelim kalan suyu da ilave edip tekrar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tuzunuda ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişirin.
- Üzeri için küçük bir tavaya 1yemek kaşığı tereyağı 1yemek kaşığı sıvı yağ ve naneyi ekleyip kavurun.
- Kavrulan sosu pişen çorbamızın üzerine gezdirelim ve çorbamızı ocaktan alalım afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder