15 Aralık 2021 Çarşamba

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

    Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 1. 5 litre kadar kaynamış suyu alalım içine tuz atıp önce erişteyi ilave edelim ve biraz kaynatalım.
  • Ardından haşlanmış olan nohutu, yeşil mercimeği de ilave edip kaynatmaya devam edelim.
  • Bir yandan terbiyesi için olan malzemeleri çırpıcıyla güzelce karıştırıp çorbanın suyundan azar azar koyarak terbiyesini açalım. (Kesilmemesi için)
  • Hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş döküp bir yandan karıştıralım (Kaynanana kadar karıştırmaya devam edelim çorba kesilmesin)
  • Sosu için; soğanı ince ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım.
  • Kavrulan soğana tereyağ ve naneyi ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim. Mis gibi çorbamız hazır afiyetle 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder