30 Aralık 2021 Perşembe

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için malzemeler;

  • 3 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları yıkayıp bıçakla bir iki yerinden batırıp tepsiye dizelim.
  • Ben yanına bir domates ve biberlerde koydum isteğinize bağlı fırına sürüp 170 derecede közleyelim (isterseniz ocaktada yapabilirsiniz).
  • Etleri biraz daha küçültüp tencereye yada düdüklü tencerede haşlayalım 1 bardak su ilave edin.
  • Tavaya zeytinyağ koyup soğanı biberi kavuruyoruz .
  • Haşlanan etlerimizi ilave edip salça püre domates ekliyoruz sote gibi biraz pişiriyoruz.
  • Diğer yandan közlenen patlıcanları soyup küçük küçük kıyıyoruz robottanda geçebilirsiniz.
  • Un ve tereyağını kavurup patlıcanları ilave ediyoruz.
  • 1 bardak sütü ve kaşarıda koyup mama kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra servis tabağına önce patlıcanlı sosu ortasına etimizi koyup sıcak sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder