Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana kuşbaşı
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için malzemeler;
- 3 adet patlıcan
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yıkayıp bıçakla bir iki yerinden batırıp tepsiye dizelim.
- Ben yanına bir domates ve biberlerde koydum isteğinize bağlı fırına sürüp 170 derecede közleyelim (isterseniz ocaktada yapabilirsiniz).
- Etleri biraz daha küçültüp tencereye yada düdüklü tencerede haşlayalım 1 bardak su ilave edin.
- Tavaya zeytinyağ koyup soğanı biberi kavuruyoruz .
- Haşlanan etlerimizi ilave edip salça püre domates ekliyoruz sote gibi biraz pişiriyoruz.
- Diğer yandan közlenen patlıcanları soyup küçük küçük kıyıyoruz robottanda geçebilirsiniz.
- Un ve tereyağını kavurup patlıcanları ilave ediyoruz.
- 1 bardak sütü ve kaşarıda koyup mama kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra servis tabağına önce patlıcanlı sosu ortasına etimizi koyup sıcak sıcak servis ediyoruz.
- Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder