Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
(bu tarifte 200 ml su bardağı kullandım.)
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağından 1 parmak eksik un
Bulamak için;
- Süt
- Bol susam
Kızartmak için;
- Bol sıvı yağ
Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurunun için geniş bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpalım.
- Elemiş olduğunuz unu azar azar ekleyerek çırpıcıyla ya da bir kaşıkla karıştıralım.
- Elimizle toparlanacak kıvama gelince azar azar un ekleyerek yoğuralım.
- Tezgaha un serpip unumuzu toparlayalım. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
- Kabımızın içini çok az unlayalım ve hamurumuzu koyalım, üzerine de çok az un serpip streçleyelim.
- Dışını örtüyle kaplayıp sıcak bir ortamda en az 50-60 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alalım. Çok fazla müdahale etmeden beze yapalım.
- Bezemizi önce 4 parçaya daha sonra her beze 2 parça olacak şekilde keselim. Yani toplamda 8 bezemiz olacak.
- Bezeleri undan yardım alarak yuvarlayalım ve yine unladığımız bir yere koyup üzerlerine streç film örtüp 10 dakika kadar daha mayalandıralım.
- Yaptığımız ilk bezeden başlayarak elimizi hafif unlayarak bezeyi elimizle bastırarak en az 10 cm genişliğinde açalım.
- Açtığımız bezenin ortasını bir kahve su bardağı ile keselim.
- Simit şekli verdiğimiz hamurun heryerini önce süte daha sonra susama bulayalım.
- Yağlı kağıdın üzerine koyalım ve diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayalım.
- Ortasından çıkan yuvarlak hamurlarıda süte ve susama batırıp yağlı kağıdın üzerine alalım.
- Bu işlemi tamamlayınca tavaya bol yağ koyup ısıtalım.
- Orta ateşte ilk yaptığımız simitten başlayarak teker teker simit pisimizin her iki tarafını da kızartalım.
- Kızaran simit pisileri peçetenin üzerine alıp, yağını alalım.
Afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder