21 Aralık 2021 Salı

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

(bu tarifte 200 ml su bardağı kullandım.)

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un

Bulamak için;

  • Süt
  • Bol susam

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

    Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurunun için geniş bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpalım.
  • Elemiş olduğunuz unu azar azar ekleyerek çırpıcıyla ya da bir kaşıkla karıştıralım.
  • Elimizle toparlanacak kıvama gelince azar azar un ekleyerek yoğuralım.
  • Tezgaha un serpip unumuzu toparlayalım. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
  • Kabımızın içini çok az unlayalım ve hamurumuzu koyalım, üzerine de çok az un serpip streçleyelim.
  • Dışını örtüyle kaplayıp sıcak bir ortamda en az 50-60 dakika mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alalım. Çok fazla müdahale etmeden beze yapalım.
  • Bezemizi önce 4 parçaya daha sonra her beze 2 parça olacak şekilde keselim. Yani toplamda 8 bezemiz olacak.
  • Bezeleri undan yardım alarak yuvarlayalım ve yine unladığımız bir yere koyup üzerlerine streç film örtüp 10 dakika kadar daha mayalandıralım.
  • Yaptığımız ilk bezeden başlayarak elimizi hafif unlayarak bezeyi elimizle bastırarak en az 10 cm genişliğinde açalım.
  • Açtığımız bezenin ortasını bir kahve su bardağı ile keselim.
  • Simit şekli verdiğimiz hamurun heryerini önce süte daha sonra susama bulayalım.
  • Yağlı kağıdın üzerine koyalım ve diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Ortasından çıkan yuvarlak hamurlarıda süte ve susama batırıp yağlı kağıdın üzerine alalım.
  • Bu işlemi tamamlayınca tavaya bol yağ koyup ısıtalım.
  • Orta ateşte ilk yaptığımız simitten başlayarak teker teker simit pisimizin her iki tarafını da kızartalım.
  • Kızaran simit pisileri peçetenin üzerine alıp, yağını alalım.
  • Afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder