Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber (Silme)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz. (eğer tavuklarınız büyükse üç parçaya da bölebilirsiniz. )
- Kestiğimiz tavukların üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
- Tavukların marinesi için verilen bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra tavukları da sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
- Bu şekilde üzerini kapatıp 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (bir gece önceden marine işlemini yaparsanız çok daha yumuşak olacaktır. )
- Dinlenen tavukları pişirmek için yapışmaz yüzeyde bir tavayı iyice ısıtıyoruz. (isteğe bağlı pişirirken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. )
- Isınan tavaya tavukları alıp arkalı önlü pişiriyoruz. (tavukları pişirirken tavanın iyice ısınması gerekiyor. Aksi halde tavuklar pişerken suyunu salacak ve sertleşeceklerdir. )
- Tavuklar pişerken tavaya domates biber de ekleyip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder