21 Aralık 2021 Salı

Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi

 

Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak

    Izgara Tadında Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini enlemesine olacak şekilde ikiye kesiyoruz. (eğer tavuklarınız büyükse üç parçaya da bölebilirsiniz. )
  • Kestiğimiz tavukların üzerlerine bıçakla çizikler atıyoruz.
  • Tavukların marinesi için verilen bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tavukları da sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
  • Bu şekilde üzerini kapatıp 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (bir gece önceden marine işlemini yaparsanız çok daha yumuşak olacaktır. )
  • Dinlenen tavukları pişirmek için yapışmaz yüzeyde bir  tavayı iyice ısıtıyoruz. (isteğe bağlı pişirirken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. )
  • Isınan tavaya tavukları alıp arkalı önlü pişiriyoruz. (tavukları pişirirken tavanın iyice ısınması gerekiyor. Aksi halde tavuklar pişerken suyunu salacak ve sertleşeceklerdir. )
  • Tavuklar pişerken tavaya  domates biber de ekleyip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder