21 Aralık 2021 Salı

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi

 

Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yasmin pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon

Baharat karışımı için;

  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz zencefil
  • 2 adet karanfil

    Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce küçük bir kapta baharat karışımımızı hazırlayalım, kenarda dursun.
  • Pirinçlerimizi güzelce, su berrak olana kadar yıkayıp süzgece alalım.
  • Pirinç tenceresine yağı alalım, eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine pirinçleri ekleyelim.
  • Ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım.(bu sırada çok az sıcak su ile bulyonumuzu eritelim. ).
  • Bütün pirinçler güzelce yağ ile birleşsin.
  • Pirinçler bağımsızlığını ilan etmeye başladıysa, bulyonu erittiğimiz bardağın tamamını su ile doldurup pilava ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
  • Ocağı kısık-orta ateşe getirelim. (elektrikli ocak kullananlar için, ben 4te pilavlarımı demliyorum).
  • 2 bardak suyu da ekleyelim. Baharat karışımını ekleyelim, baharatın tencerenin tamamına eşit dağılması için hafifçe karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • 7-8 dakika sonra kontrol edelim.
  • Ortasından tahta kaşıkla bir delik açtığımızda su ile dolmuyorsa pişmiş demektir.
  • Şimdi tencereyi ocaktan alalım kapağın altına temiz havlu koyarak en az yarım saat demlenmeye bırakalım, sonra pilavımız hazır.
  • Afiyet olsun :)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder