Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı yasmin pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 adet tavuk bulyon
Baharat karışımı için;
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığının ucuyla toz zencefil
- 2 adet karanfil
Özel Baharat Karışımı İle Kapse Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce küçük bir kapta baharat karışımımızı hazırlayalım, kenarda dursun.
- Pirinçlerimizi güzelce, su berrak olana kadar yıkayıp süzgece alalım.
- Pirinç tenceresine yağı alalım, eritelim.
- Eriyen tereyağının üzerine pirinçleri ekleyelim.
- Ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım.(bu sırada çok az sıcak su ile bulyonumuzu eritelim. ).
- Bütün pirinçler güzelce yağ ile birleşsin.
- Pirinçler bağımsızlığını ilan etmeye başladıysa, bulyonu erittiğimiz bardağın tamamını su ile doldurup pilava ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
- Ocağı kısık-orta ateşe getirelim. (elektrikli ocak kullananlar için, ben 4te pilavlarımı demliyorum).
- 2 bardak suyu da ekleyelim. Baharat karışımını ekleyelim, baharatın tencerenin tamamına eşit dağılması için hafifçe karıştıralım.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- 7-8 dakika sonra kontrol edelim.
- Ortasından tahta kaşıkla bir delik açtığımızda su ile dolmuyorsa pişmiş demektir.
- Şimdi tencereyi ocaktan alalım kapağın altına temiz havlu koyarak en az yarım saat demlenmeye bırakalım, sonra pilavımız hazır.
Afiyet olsun :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder