Kabak Çintmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- bir tutam dereotu
- 5 adet kabak
- 2 adet büyük boy domates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kabak Çintmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Yeşil biberi de küçük küçük doğrayalım.
- Dereotunu da ince ince kıyalım. Kabakların da üzerine soyma aparatı ile çizikler atalım.
- Kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım.
- Son olarak 2 adet büyük boy domatesi rendeleyelim. Dilerseniz 3-4 yemek kaşığı kadar domates sosu da kullanabilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağı alalım, üzerine soğan ve biberi ekleyerek diriliğini kaybedinceye kadar 2-3 dakika kavuralım.
- Domates rendesini de üzerine ilave ederek karıştıralım.
- Ardından kabakları da tencereye alalım ve ara ara karıştırarak 2-2 dakika kavuralım.
- Kabaklar kavrulduktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak domatesler suyunu çekip, kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Son olarak yemeğimize tuzu da ilave edelim ve karıştıralım. Piştiğinden emin olduktan sonra dereotunu da ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatıp yemeğimizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Yanında yoğurtla güzel bir uyum yakalayacak kabak çintmesi yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder