10 Aralık 2021 Cuma

Kabak Çintmesi Tarifi

 

Kabak Çintmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • bir tutam dereotu
  • 5 adet kabak
  • 2 adet büyük boy domates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kabak Çintmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Yeşil biberi de küçük küçük doğrayalım.
  • Dereotunu da ince ince kıyalım. Kabakların da üzerine soyma aparatı ile çizikler atalım.
  • Kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Son olarak 2 adet büyük boy domatesi rendeleyelim. Dilerseniz 3-4 yemek kaşığı kadar domates sosu da kullanabilirsiniz.
  • Tencereye sıvı yağı alalım, üzerine soğan ve biberi ekleyerek diriliğini kaybedinceye kadar 2-3 dakika kavuralım.
  • Domates rendesini de üzerine ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından kabakları da tencereye alalım ve ara ara karıştırarak 2-2 dakika kavuralım.
  • Kabaklar kavrulduktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak domatesler suyunu çekip, kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Son olarak yemeğimize tuzu da ilave edelim ve karıştıralım. Piştiğinden emin olduktan sonra dereotunu da ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatıp yemeğimizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Yanında yoğurtla güzel bir uyum yakalayacak kabak çintmesi yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder