14 Aralık 2021 Salı

Kesme Şeker Kurabiye Tarifi

 

Kesme Şeker Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşacık tereyağı
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Bulamak için;

  • Tozşeker

    Kesme Şeker Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabın içine; yumuşak tereyağı, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu alın ve spatulayla biraz ezerek karıştırın.
  • Üzerine buğday nişastası ilave edin, bir yumurta beyazı ekleyerek biraz daha karıştırın.
  • Bundan sonra yavaş yavaş un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun, hamur ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur olmalıdır.
  • Hamuru beş parçaya bölün ve top top yuvarlayın.
  • Tezgahın üzerine tozşekeri dökün ve hamuru şekerin üzerinde çubuk şeklinde yuvarlayın, çubuklar bir parmak kalınlığında olmalıdır.
  • Hamuru bıçakla minik minik kesin, ve kesilen yerlerini de şekere bulayarak ve elinizle kesme şeker şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin.
  • Bütün hamur toplarını aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede sadece 20 dakika kadar pişirin.
  • Alt kısmı çok hafif kızarınca pişmiş demektir, pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve kendi halinde soğumaya bırakın, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder