Kesme Şeker Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşacık tereyağı
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Bulamak için;
- Tozşeker
Kesme Şeker Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabın içine; yumuşak tereyağı, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu alın ve spatulayla biraz ezerek karıştırın.
- Üzerine buğday nişastası ilave edin, bir yumurta beyazı ekleyerek biraz daha karıştırın.
- Bundan sonra yavaş yavaş un ekleyerek elinizle hamuru yoğurun, hamur ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur olmalıdır.
- Hamuru beş parçaya bölün ve top top yuvarlayın.
- Tezgahın üzerine tozşekeri dökün ve hamuru şekerin üzerinde çubuk şeklinde yuvarlayın, çubuklar bir parmak kalınlığında olmalıdır.
- Hamuru bıçakla minik minik kesin, ve kesilen yerlerini de şekere bulayarak ve elinizle kesme şeker şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin.
- Bütün hamur toplarını aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede sadece 20 dakika kadar pişirin.
- Alt kısmı çok hafif kızarınca pişmiş demektir, pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve kendi halinde soğumaya bırakın, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder