11 Aralık 2021 Cumartesi

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

 

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tercihen çok az kekik (lezzet veriyor ben ekledim ama şart değil tabi ki )
  • 4 su bardağı su

    Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince doğranmış biberi ekleyelim kavuralım .
  • Salçayı ekleyip kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim.
  • 2-3 dakikada öyle pişirdikten sonra bulgurunu, tuzunu ,baharatını ilave edip karıştıralım .(ben bulguru kavurmadım isterseniz kavurun)
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım .
  • Piştikten sonra üzerine havlu kağıt koyup biraz dinlendirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder