10 Aralık 2021 Cuma

Pırasalı Poğaça Tarifi

 

Pırasalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pırasa
  • 1 adet büyük boy havuç
  • Tuz, karabiber

Hamuru için;

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Pırasalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce uygun bir tavada sıvı yağ ile pırasaları kavuralım.
  • Pırasalar salmaya başladığında havuçları ekleyip devam karıştıralım.
  • Pişmeye yakın olmuş pırasaya tuzu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatıp kenara alalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için margarini veya tereyağını bir tavada eritelim.
  • Diğer bütün malzemeleri sırasıyla geniş bir kabin içerisine koyalım soğumuş olan margarini de malzemelerin içine ekleyelim.
  • Ununu ekleyelim ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra üzerine pırasalı harçtan dökerek güzelce yoğuralım. (korkmayın cıvık olabilir biraz un katarak toparlayabilirsiniz)
  • Daha sonra sonra hamurdan parçalar kopararak mandalına büyüklüğünde elimizle yuvarlayarak.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Yumurta sarısını fırça ile sürelim.
  • 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder