26 Aralık 2021 Pazar

Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi

 

Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su

Çorba için;

  • 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
  • 1yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kurumuş nane

    Yayla Çorbası (Nefis Lezzet Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve şehriyeyi alalım, 2 dakika kızarmadan kavuralım. Böylece çorba daha lezzetli olur ve çorba pişince şehriyeler şişmez çorbada güzel durur. 6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim 7-8 dakika kaynasın.
  • Sos malzemelerini verilen miktarda pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, çorbanın suyundan bir kepçe içine katıp ılıklaştıralım ve karıştırarak kaynayan şehriye ye ilave edelim.
  • Kaynayınca ya kadar karıştıralım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edelim. Şehriyeler yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Sosluğun içine yağları alalım ısınınca naneyi ekleyip, karıştıralım. Nanenin güzel kokusu yayılınca ocaktan alarak çorbanın üzerine dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatmayalım. Çorba ılıklaşınca kapatalım. Mis gibi yayla çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder