12 Aralık 2021 Pazar

Patlıcanlı Makarna Tarifi

 

Patlıcanlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane bostan patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 500 gram makarna
  • 2 tane büvük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ekleyin )
  • Taze biberiye veya fesleğen ,maydanoz (ne varsa)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Makarnanın üzerini geçecek kadar soğuk su

    Patlıcanlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp kesin.
  • 1 tatlı kaşığı su eklenmiş suda 15 dakika bekletip patlıcanların suyunu elinizle sıkın.
  • Bu aşamadan sonra ekstra yıkamayın patlıcanları.
  • Ocağa tencereyi alın üzerine zeytinyağ dökün ve küçük küp doğranmış sarımsaklan orta ateşte yakmadan sarımsağın aromasının yağa geçmesini sağlayın.
  • Sonra üzerine patlıcanlan döküp fazla karıştırmadan kızartın .
  • Bir tarafı kızarınca karıştırın ki kıtır olsun.Yumuşak olmasınlar.
  • Sonra iki domatesi ve bir yemek kaşığı salçayı robottan geçirin ,püre olsun yada hazır domates püresi sosu kullanabilirsiniz .(bir büyük su bardağı.)
  • Püremizde hazır şimdi püreyi kızaran patlıcanlara ekleyin.
  • Tuzunu, baharatını ekleyin,  bir iki dakika orta ateşte kavurun.
  • Makarnayı ekleyin üzerini çok az geçecek kadar su döküp karıştırın kapağın kapatın.
  • Ocağı kaynayana kadar açın, sonra orta ateşe alıp ara ara karıştırıp pişirin.
  • Makarna pişince üzeri açık iki üç dakika daha orta ateşte pişirin.
  • Tamamen suyunu çekene kadar pişirin. En son makarnayı 10 dakika zamanınız varsa dinlendirin.
  • Üzerine sevdiğiniz peynir ve karabiber zeytin domates ne varsa ekleyebilirsiniz.
    Afiyetle yiyin çok güzel oldu eşim bayıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder