21 Aralık 2021 Salı

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
  • Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim.
  • Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım.
  • Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder