Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
İçi için;
- Peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
- Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim.
- Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
- İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
- Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım.
- Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder