13 Aralık 2021 Pazartesi

Sodalı Midye Börek Tarifi

 

Sodalı Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (6 adet)

Sosu için;

  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam yada çörekotu

     Sodalı Midye Börek Tarifi NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle yufkalarımızı üst üste dizelim.
  • Bıçak yardımıyla 4 e keselim yufkalarımızı.
  • Sos malzemelerini iyice karıştırıp fırça yardımıyla yufkamızın her tarafına sürelim.
  • Görselde paylaştığım gibi ince kısımdan içe doğru çekelim.
  • Katlayıp kenar kısımlarına iç harcımızı koyalım. İçe doğru sarıp katlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Son yufka kalana kadar bu şekilde hazırlayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder