5 Aralık 2021 Pazar

Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı kaynar su

    Tane Tane Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp suyunu süzelim ve kenara alalım.
  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp ocakta orta ateşte eritelim.
  • Üzerine arpa şehriyeyi ilave edip fazla yakmadan rengi dönene kadar kavuralım.
  • Pirinçleri ilave edip pirinçler tane tane olana kadar tekrar biraz kavuralım.
  • Pirinçleri kavurduktan sonra tuzunu koyup üzerine kaynattığımız suyu koyup karıştıralım.
  • Kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyoruz pilav göz göz olunca ocaktan alalım ve havlu peçete ile kapatıp dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pilavı servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder